Кметът представи екипа, с който ще управлява Сливенска община

14:47, 24 ное 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Сливен Стефан Радев представи днес екипа си за управление на общината през следващия мандат на първата работна среща с медиите.

„Надявам се преди Нова година да сме готови с новата структура. Засега нямаме намерение за назначаване на пети зам.-кмет, но бъдещето ще покаже”, съобщи Радев.  

Секретар на Общината ще е Валя Радева, досега главен юрист на Областната управа, бивш областен управител и човек с много богат административен опит. Пепа Чиликова, досега зам.-директор на филиала на Медицинския университет – Варна в Сливен, ще поеме ресора с хуманитарните дейности. Стоян Марков идва от областта на еврофондовете и проектното финансиране. Това ще е и ресорът му в общината. Стефан Кондузов, досега изпълнителен директор на Топлофикация – Сливен, ще бъде с ресор строителство. Румен Иванов, досега управител на клона на Общинска банка, идва от финансовата сфера, това ще бъде и ресорът му в общината,

По думите му, сред мерките, които е набелязал с екипа си, са оптимизиране на структурата на общината, оптимизиране на всички разходи, намаляване на числеността на работещите, прекратяване на изтичането на средства за граждански договори.

Кметът посочи, че между 45 и 50 души работят по граждански договори за различни дейности в общината. Някои от тях ще останат, но ще бъдат 10 пъти по-малко. „Има позиции за които трудно може да се привлекат специалисти с възнагражденията, които се плащат в общината, и е логично да се привлекат специалисти за конкретен случай или проект”, посочи кметът на Сливен.

Идеята на новата структура е това намаление да се използва за икономия, а от друга страна - с част от икономията да се увеличат някои от заплатите в общината, за да се повиши и мотивацията. „Аз не съм привърженик на ниските доходи. Въпросът е, че тук се съобразяваме с различните обстоятелства – и времето, и размера на различните задължения. Дано имаме ресурс да я осъществим”, каза още кметът.

Стефан Радев изтъкна, че общината се нуждае от укрепване на юридическия отдел, което не изключва ползването на външни юристи за воденето на дела и за структурирането на защитата на общината за постигане на по-добри резултати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама