Общопрактикуващи лекари и педиатри на семинар в Сливен

15:41, 24 ное 15 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център за майчино и детско здраве - Сливен към МЦ "Д-р Г. В. Миркович" и РЗИ – Сливен организират  семинар на тема: "Кърмене и захранване". Лектори на семинара са доц. д-р Миглена Георгиева и доц. д-р Ружа Панчева, съобщи Лилка Колева, ръководител на центъра.

Днешната среща ще се състои от 17 часа в Хотел Парк Централ. Поканени са общопрактикуващи лекари и педиатри от Сливен и Нова Загора, както и представители от детски ясли и детска млечна кухня. На семинара са поканени още лекари от ННО към МБАЛ "Д-р Иван Селимински",  Звено "Майка и бебе" към Комплекс за социални услуги, Център за психологическа подкрепа на деца и семейства, както и представители на Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

 Доц. д-р Миглена Георгиева е педиатър и детски гастроентеролог. Ръководител на II детска клиника в МБАЛ "Св. Марина" Варна, с научни разработки в областта на заболяванията на горния храносмилателен тракт, хеликобактер инфекция, чернодробна патология, хранителна алергия, приложение на пробиотиците и други.

Доц. д-р Ружа Панчева е педиатър и преподавател в Катедрата по хигиена към МУ-Варна. Създател е на училището по кърмене във Варна към Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" и на ел.страница на варненските консултанти по кърмене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама