Турски професор изнесе лекция пред бизнеса в Шумен

15:55, 24 ное 15 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на истанбулския институт „Ялън“ проф. Ялчън Ипбюкен гостува в Шумен. Посещението му беше по покана на ръководството на Североизточна българско-турска търговско-индустриална камара (СБТТИК), съобщават от палатата.

Проф. Ипбюкен говори на тема „Ефективни модели за управление на фирми“ пред членове на Камарата от Шумен, Добрич, Варна, Търговище и др. На лекцията присъстваха и студенти от Шуменския университет.

Лекторът акцентира върху начините за мотивиране на персонала за ефективна работа, ефективното използване на работното време и повишаването на конкурентоспособността на фирмите.

Турският учен се спря на най-важните характеристики, които определят съвременния икономически модел на бизнеса в Турция. Той даде конкретни съвети, изхождайки от опита на най-преуспяващите турски компании, как един модел да стане успешен. Послужи си с много примери от съвременния икономически живот на съседите.

Проф. Ипбюкен отговори на многобройните въпроси по отношение на двустранните търговско-икономически връзки между България и Турция.

На лекцията присъства и Емрах Сазак, главен търговски съветник в Посолството на Република Турция в София. 

Лекция на същата тематика проф. Ялчън Ипбюкен изнесе и пред мениджърския екип в „Алкомет“ АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама