17 млн. лв. от просрочени задължения събраха данъчните в Стара Загора

15:58, 24 ное 15 25 650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четири месеца публичните изпълнители от Старозагорския офис на  Националната агенция за приходите (НАП) събраха 17 млн. лева от забавени плащания на данъци и осигуровки от 357 фирми и самоосигуряващи се лица, съобщиха от Приходната агенция.

Събраната сума е в резултат на специален мониторинг на НАП за дружества със задължения над 50 000 лв., за периода от юли до октомври. Със селектираните фирми са проведени срещи между управителите или собствениците им с ръководството на НАП, на които са договорени възможностите за плащане на текущи и стари задължения и предоставяне на обезпечения.

„Персоналните разговори с длъжници са част от пакета мерки на Националната агенция за приходите за стимулиране на доброволното плащане на данъци и осигуровки без да се стига до запориране на банкови сметки и без да се пречи на нормалния ритъм на работа на фирмите“, коментира директорът на териториалната дирекция в Пловдив Венелин Найденов, към която се числи Старозагорския офис.

Друга подобна мярка е обаждане от Информационния център на НАП, при което задължените лица биват уведомявани за дължимите суми преди да се пристъпи към изпращане на официална покана от публичен изпълнител,  запориране на трудово възнаграждение или МПС.

Данъчните припомнят, че всички плащания към бюджета за данъци, осигуровки, глоби и други се извършват само по банков път, по съответните сметки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама