Сливенска област със здравна карта

16:06, 24 ное 15 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изготвена е Областната здравна карта на област Сливен. Това стана съгласно методика за реда и образеца на документа, разработена от Министерство на здравеопазването.

Проектът за здравна карта беше подготвен и приет от Комисия, назначена от министъра на здравеопазването и председателствана от областния управител Димитър Сяров. Ключова роля имаха експерти на РЗИ-Сливен, които направиха сериозни анализи на състоянието на системата на здравеопазване в областта.

Основен приоритет на здравната карта е достъпност до специализирана помощ на всички жители, включително и в малките общини и труднодостъпните и отдалечени райони. Следва се принципите на универсалност, равенство, достъпност и качество на медицинската помощ при максимална ефективност на разходените обществени ресурси.

Комисията препоръчва да се запази броят на леглата в болничната медицинска помощ, разкрити към момента в област Сливен и да се запази броят на работещите специалисти в специализираната извънболнична медицинска помощ към момента.

Областният управител Димитър Сяров благодари на членовете на Комисията, които в изключително краткия срок, направиха максималното за удовлетворяване както на потребностите на населението от медицинска грижа, така и на работещите в здравната система в област Сливен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама