В местният парламент в Добрич не се разбраха за председателското място на една от комисиите

16:30, 24 ное 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След гласуване два пъти, една от тринайсетте постоянни комисии в Общинския съвет в Добрич "Регионално развитие, международно сътрудничество и европейски програми и проекти“, остана без председател. За поста бяха издигнати Михаел Игнатов от Реформаторския блок и Надежда Петкова от ГЕРБ. При първото гласуване и двамата получиха по 20 гласа „за“. При повторното резултатът бе 20:19 в полза на Игнатов. Но, и той не бе избран, тъй като за целта бяха нужни повече от половината гласове на съветниците т.е. 21. Решено бе председателското място на тази комисия да бъде гласувано на следващата сесия, както и трима зам.-председатели.

Съгласно новия правилник на ОбС  всеки общински съветник може да бъде член на поне две комисии и може да бъде избран в най – много три и само едно ръководство. Комисиите се състоят от 7 и 9 членове и има председател и зам. председател.  Най-многобройни се оказаха комисиите по спорт и младежки дейности, по регионално развитие и за конфликт на интереси.

ГЕРБ има шестима председатели на постоянни комисии -  «Законност, обществен ред и контрол» - Зорница Михайлова, «Промишлено-стопанска дейност, земеделие и трудова заетост» - Иван Иванов, „Наука, образование” – Камелия Койчева, «Култура, вероизповедания и етнически въпроси» - Даниела Димитрова,  «Транспорт, инфраструктура и екология» - Ангел Табаков, «Спорт и младежки дейности» - Младен Матеев.

Съветници от Реформаторския блок оглавиха три комисии – «Здравеопазване, социални дейности и демографска политика» - д-р Явор Милушев, «Търговия, услуги и туризъм» - Нивелин Радичков, и «Управление и разпореждане с общинската собственост, приватизация, следприватизационен и следконцесионен контрол» - Герман Германов.

БСП ще ръководи ПК «Устройство на територията, жилищна политика и строителство"» с председател арх. Емилия Добрева, ПК «Бюджет, финанси и данъчна политика» бе оглавена от Атанас Атанасов от Атака, а ПК «Предотвратяване и установяване конфликт на интереси» - от Ивелин Пейчев от Патриотичен фронт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама