Травми спряха Божидар Андреев и Александър Димитров от Световното по щанги

18:18, 24 ное 15 / Спорт 25 775 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата сливналии Божидар Андреев и Александър Димитров отпаднаха от участие на Световното първенство по вдигане на тежести в Хюстън. Причината и за двамата е травми.

Божидар, който е младежки олимпийски шампион от Игрите в китайския град Нанджин миналата година, е почувствал остра болка по време на тренировъчните опити непосредствено преди състезанието в група D на кат. 77 кг. Андреев от дълго време лекува травма в китката и засилените натоварвания са активирали старата контузия. 

Александър Димитров отказа участие в категория до 77 кг  поради контузия в крака. Травмата е повод Димитров да заяви, че приключва състезателната си кариера. Последният български представител на шампионата е Васил Господинов. Той ще се състезава в група "С" на категория до 105 кг .

От БФВТ обявиха, че всички наши щангисти са повикани в последния момент за участие на Световното първенство, като някой от тях не са водили интензивна подготовка в продължение на месеци.

„Никак не приятно да отказваш участие в последния момент, но това са реалностите особено когато дълго време нямаше тренировки и отборът бе разпуснат в продължение на месеци“, заяви от Хюстън старши треньорът на националния отбор Иван Иванов.

Междувременно, трима от общо петимата български тежкоатлети на първенството в САЩ преминаха допинг контрол. Александър Димитров и Васил Господинов бяха подложени на внезапен тест в хотелските си стаи, когато са им взети кръвни проби, а третият сливналия Петър Ангелов премина стандартната процедура веднага след състезанието си в група "D" на категория до 62 кг, където завърши осми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама