„Биволъ“: Цацаров инструктирал на тайна среща ВСС как да „опраска“ Янева

18:22, 24 ное 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни преди отстраняването на бившия шеф на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, на тайна среща Главният прокурор Сотир Цацаров е инструктирал неколцина членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) как да „опраскат“ Янева.

Това става ясно от шеста част от записа на телефонния разговор между Янева и вече бившия съдия от СГС Румяна Ченалова, публикуван от сайта „Биволъ“.

От монолога на Янева става ясно, че на срещата, състояла се на 17 февруари тази година, не са присъствали приближените на Янева хора. Милка Итова, която присъствала, разказала на Теди Дренска, която пък от своя страна казала на Янева.

По време на тайната среща Цацаров е наредил на присъстващите членове на ВСС да гласуват за отстраняването на Янева и да не ѝ казват нищо предварително.

Освен от Дренска, обаче, Янева е била предупредена, че предстои отстраняването ѝ и от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, който е бил поканен на срещата в последния момент и не е могъл да присъства.

Така нареченият скандал "Яневагейт" започна по-рано този месец с пускането на записи на телефонни разговори на Владимира Янева в онлайн платформата "Болканлийкс" и разпространени от "Биволъ". В тях се проследява сагата покрай отстраняването на Владимира Янева и опитите тя да бъде спасена от  Георги Колев.

Пълният запис може да бъде чут на сайта „Биволъ“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама