Русия препоръчва на гражданите си да не пътуват в Турция

19:08, 24 ное 15 / Свят 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руската държавна агенция по туризъм „Ростуризъм“ препоръча да бъде преустановена продажбата на туристически пакети за Турция след инцидента със сваления във вторник руски военен самолет Су-24, предаде агенция „РИА Новости“.

Изявлението идва след препоръката на външното министерство на Русия към гражданите да не пътуват до Турция. Според външния министър Сергей Лавров терористичната заплаха в Турция е не по-малка от тази в Египет, където на 31 октомври се разби руски самолет с 224 души на борда.

"Ростуризъм" реагира незабавно след изявлението на външно министерство. Ние настоятелно препоръчваме продажбата на туристически пакети за Турция да бъде преустановена", съобщи председателят на агенцията Олег Сафонов. Той добави, че от "Ростуризъм" вече са поискали информация от руските туроператори колко руски граждани се намират в момента на територията на Турция.

"В момента те не са много, но тяхната безопасност е от първостепенно значение. По-нататък ще анализираме какви ще са загубите за туристическия сектор в Русия и Турция", допълни Сафонов.

От финансовото министерство на Русия посочиха, че имат достатъчно резерви, за да подкрепят руските туристически агенции.

Малко преди препоръката на руското външно министерство един от четирите най-големи туроператори в Русия - "Натали турс" - съобщи, че спира временно да предлага почивки и екскурзии до Турция, предаде агенция Reuters.

"Следим отблизо ситуацията и разбираме, че тя може да се развие по най-негативния сценарий. До изясняване на обстоятелствата спираме да предлагаме туристически пакети за Турция", съобщи директорът на агенцията Владимир Воробьов, цитиран от ТАСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама