33-ма са заразените с бруцелоза в Рила, омбудсманът: Ситуацията е сложна

19:38, 24 ное 15 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов случай на бруцелоза е регистриран в община Рила. Мъж е показал положителна проба за заболяването, научи Topnovini.bg. С това заразените хора стават 33.

На фона на разрастването на болестта в района, омбудсманът Мая Манолова посети Рила, където се срещна с животновъди и болни хора.

"Обстановката е сложна и притеснителна. Ще се обърна към министъра на здравеопазването, Българската агенция за безопасност на храните и министъра на земеделието и храните, за да се вземат необходимите мерки в нормативната база за окончателното разрешаване на проблемите по поставените въпроси", обеща Манолова и допълни, че ще се върне, за да информира гражданите за предприетите мерки.

Тя получи подробна информация за развитието на заболяването в областта от местната власт и жителите на общината. Мая Манолова систематизира проблемите в две посоки - към превенция на болестта в засегнатия район, чрез предприемане на подходящи мерки за ограничаване и ликвидиране на огнището и ефективно лечение на заразените от бруцелоза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама