Русия потвърди за свален хеликоптер и още един загинал в Сирия

20:39, 24 ное 15 / Свят 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на отбраната на Русия потвърди съобщенията от последните часове, че в Сирия днес е свален и руски военен хеликоптер Ми-8, съобщава Дневник. Тази сутрин турските власти свалиха руски изстребител, като твърдят, че е нарушил въздушното им пространство.

Хеликоптерът е бил част от мисията за издирване и евакуиране на пилотите, катапултирали при свалянето от турската бойна авиация на руски Су-24. В този втори тежък инцидент за авиационната група, базирана в Латакия, е загинал още един руски военен.

"В хода на операцията един от хеликоптерите, в резултат на стрелба с автоматично оръжие от земята е получил повреда и е извършил принудително кацане на неутрална територия. Един от морските пехотинци, служещ с договор на професионален войник, е загинал", каза началникът на Главното оперативно управление на Генщаба ген. Сергей Рудской, цитиран от "Интерфакс".

Един от пилотите на Су-24 е мъртъв, добавят от Генералния щам в Москва, с което слагат край на спекулациите за съдбата на част от двучленния екипаж.

Всички военни контакти с Турция са прекратени и руски боен кораб ще бъде разположен във средиземноморските води край Сирия срещу провинция Латакия, допълват руски новинарски агенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама