„Гражданомер“ ще ни учи за правата ни на граждани

23:44, 24 ное 15 25 849 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От утре, 25 ноември,  всеки желаещ ще може да провери знанията си и да научи повече за правата и за задълженията си като гражданин, както и за това как функционират институциите само с едно кликване. Тази информация ще да ва най-новият информационен сайт -grajdanomer.bg.

Целта на „гражданомер“ е да установи доколко всъщност ние сме граждани на собствената си страна, доколко знаем как тя функционира, доколко разбираме към кого да се обърнем, когато имаме нужда или когато държавата, в лицето на някой от органите на власт, не изпълнява това, което е длъжна да направи.

„Установихме достатъчната липса на дълбочинно познание как функционира българската държава, кой за какво отговаря  в нея, ние какви права, но и какви отговорности и задължения носим. Няма как да имаме демокрация, без да имаме граждани.“, обясни пред БНР изпълнителният директор на Българското училище за политика Ирина Алексиева.

Болшинството от българите, които ходят на избори са извън образователната система изтъкна Алексиева и допълни, че на страницата ще има допълнителна информация относно механизмите на  работа на държавата, така че всеки, проверил знанията си, ще може да ги разшири с конкретни полезни данни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама