Общинският съвет в Разград заседава днес

07:21, 26 ное 15 / Политика 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Разград ще проведе днес първото си работно заседание. Докладните, които ще бъдат разгледани са пет. Първата от тях е за приемане на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет - Разград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация през Мандат 2015-2019 г. Според проекта на правилника се предвижда за участието си в заседанията на общинския съвет и неговите комисии общинските съветници да получават месечно възнаграждение  в размер на 65 % от средната брутна работна заплата в общинска администрация за съответния месец.

Втората докладна е за определяне на възнагражденията и полагащите се отпуски на изборни длъжностни лица. Предложението е основната месечна заплата на кмета на община Разград д-р Валентин Василев да бъде в размер на 2600 лв, той ще получава и допълнително възнаграждение според вътрешните правила за работната заплата на общината. Заплатата на председателя на Общинския съвет Надежда Радославова ще бъде в размер на 90 процента от възнаграждението на кмета на общината. Ще бъдат гласувани също основните месечни заплати на кметовете на кметства.

Внесена е и докладна за определяне на числеността, състава и ръководството на постоянните комисии, които ще бъдат десет.

Съветниците ще разгледат и докладна за даване на съгласие за подаване на проектно предложение на община Разград по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Осигуряване функционирането на националната мрежа от 27 областни информационни центрове” по Оперативна програма „Добро управление”.

В дневния ред на сесията е включена и докладна от кмета д-р Валентин Василев за одобрение на изменението на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Разград.

В началото на сесията клетва ще положи новият общински съветник от ГЕРБ Марина Христова, която влиза на мястото на д-р Валентин Василев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама