Йоана Буковска и Параскева Джукелова на шуменска сцена с „Пролетно тайнство”

07:24, 26 ное 15 / Култура 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драматично-куклен театър „Иван Радоев”-Плевен гостува на шуменска сцена със спектакъла „Пролетно тайнство” по Крис Грийнхалч. Представлението ще се играе от 19.00 ч. днес в салона на ДКТ „Васил Друмев”.

В главните роли зрителите ще могат да се насладят на завладяващата игра на актьорите: Веселин Плачков, Йоана Буковска, Параскева Джукелова и Красимира Кузманова. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, а сценографията е дело на Владимир Шишков, костюми Марина Райчинова.

Пиесата е по новелата на Крис Грийнхалч - "Коко и Игор".

Габриел Коко Шанел прохожда успешно в кариерата си на моделиер, обсебена е от професията си, а в любовния си живот е отдадена на Бой Капел.

Същата година е парижката премиера на балета "Пролетно тайнство", с който Игор Стравински предизвиква огромен скандал. Публиката изпада в неконтролируем шок от революционното новаторство на сцената. Въпреки общественото възмущение Стравински се превръща в апологет на музикалния неокласицизъм.

Сред зрителите на премиерата е и Коко Шанел. Седем години по-късно Коко и Игор се срещат отново. Въпреки, че бизнесът й процъфтява, Шанел тъгува за любовника си Артур Капел, а Стравински е принуден заради Октомврийската революция да емигрира във Франция. Между дизайнерката и композитора моментално се заражда симпатия и привличане. Шанел приютява Стравински, съпругата му и децата му в своята извънградска вила, а между двамата се развихрят страстни взаимоотношения.

Билетите са на цени - 5.00, 6.00 и 10.00 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама