Започва голямата международна среща за туризъм в Пловдив

07:37, 26 ное 15 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмата международна среща за туризъм се открива в Пловдив днес. Близо сто представители на бранша от 17 държави ще имат възможността да се запознаят с възможностите за бизнес, отдих и култура в Пловдив и региона. Тази година, освен по традиция силното участие от страна на Великобритания, Германия, Италия, Мароко, Турция, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, участие за първи път ще вземат представители от Швейцария, Австрия, Малта, Словакия, САЩ и Черна Гора.

Форумът се открива официално в 9,15 часа в зала "Арх. Йолов" в хотел "Рамада Тримонциум" - домакин тази година, от кмета на града Иван Тотев и зам.-министъра по туризъм Ирена Георгиева. Следват презентации на България – и в частност на Пловдив, като туристическа дестинация. Ще бъдат разкрити подробности и за предстоящото световно изложение за вино (ConcoursMondial De Bruxelles 2016), което ще се проведе в началото на 2016 година в Града под тепетата.

Следобед гостите ще направят голяма градска обиколка. В програмата им е включена Малката базилика, където ги очаква и специално подготвено за случая представление, Одеонът, Римският античен форум, късноантичната сграда Ейрене и Римският стадион.

На следващия ден, 27 ноември, обиколката продължава с Античния театър и фестивала Дефиле на младото вино, а вечерта с тур из заведенията на нощен Пловдив.

Форумът приключва в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама