"Кауза Пловдив" с четвърти общински съветник

07:45, 26 ное 15 / Политика 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският административен съд взе решение, което обявява за недействителен избора за последния разпределен мандат по остатък за общински съветници на Община Пловдив, обявен с решение № 524-МИ от 27.10.2015 г. на Общинската избирателна комисия, съобщиха от "Кауза Пловдив". Това се случи, след като председателят на "Кауза Пловдив" - Георги Титюков, подаде жалба за частична отмяна на изборните резултати и преразпределянето на мандата.

Така, в резултат на неправилно отчетения брой недействителни бюлетини, коалицията получи три мандата в местния парламент. По време на делата и повторното преброяване на недействителните бюлетини от конкретно посочени секционни избирателни комисии се установи, че "Кауза Пловдив" има право на четвърти мандат, за който не достигаха 102 гласа. Съгласно съдебното решение общият брой на неправилно отчетените като недействителни гласове бюлетини с отбелязан в тях вот за "Кауза Пловдив" и отговарящи на изискванията на чл. 437 от Изборния кодекс е 124.

"Това е едно справедливо решение. Радвам се, че ние доказахме своята правота и ще увеличим броя на общинските съветници на "Кауза Пловдив" на четири", заяви Георги Титюков и допълни: "Нашите избиратели, хората, които ни имат доверие, заслужават да знаят, че техният глас не е отишъл напразно."

Според съдия Мария Златанова не са спазени изискванията при преценка на действителността на подадените бюлетини, затова постановява да се изпрати преписката на ОИК – Пловдив, за ново решение по отношение на този мандат, съобразно разпоредбите на Изборния кодекс и мотивите на настоящото съдебно решение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама