Депутатът инж. Клавдия Ганчева с три приемни в Стражишко

07:48, 26 ное 15 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки жители на община Стражица посетиха изнесените приемни на народния представител от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева, които тя проведе в селата Кесарево и Камен, както и в общинския център, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Наред с личните проблеми, хората дойдоха при депутата и с обществено значими въпроси.

Те ще бъдат писмено отнесени за решаване до настоящия кмет на Стражица и до съответните институции. Съдействие за възстановяване на участък от републиканската пътна мрежа, минаващ през центъра на село Кесарево, поискаха от инж. Ганчева местните жители. Трасето е останало в лошо състояние след започнат в предходния мандат и току-що приключил проект по полагане на водопровод и канализация.

От известно време, в централната част на село Кесарево няма осветление, оплакаха се хората. В последните седмици в населеното място се изостря и проблема с бездомните кучета. С цел превенция на наводненията пък, жителите на Кесарево поискаха почистване на речното корито от растителност.

В най-голямото село Камен десетки питаха народния представител за програмите, осигуряващи временна заетост, които са спасителни за много семейства в малките населени места. През управлението на кабинета „Орешарски“ те бяха спрени, припомни народният представител и информира, че в момента тези програми се предоговарят с ЕК, а част от тях вече са подновили своето действие.

Запитвания във връзка с недостиг на лични асистенти по ОП „Човешки ресурси“, постъпиха в приемната на народния представител Клавдия Ганчева в село Камен. Жителите му поискаха повече наети лица, които да обгрижват хора в неравностойно положение, възрастни и самотноживеещи. Увеличаване броя на съдовете за смет, поискаха още в Камен.

Хората там сигнализираха и за това, че не е гарантирана 24-часова грижа от личните лекари, както и че има недостиг на транспорта, свързващ Камен с общинския център Стражица. В местните магазини пък не се издавали касови бонове при покупка, алармираха още жителите на селото. Десетки теми инж. Клавдия Ганчева обсъди и на обща среща с жители на Стражица, която продължи близо два часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама