Жълт код за дъжд, сняг и вятър в страната

07:58, 26 ное 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код е обявен в цялата страна заради интензивни валежи от дъжд. На места се очаква да завали  и сняг. В някои области на страната ще духа силен вятър. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Между 20 и 30 л/кв.м значителни количества валежи се очакват в Западна, Централна и Източна България. Възможни са локални наводнения и затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг.

В Източна и Североизточна България ще духа и силен вятър в областите Разград, Силистра,Шумен, Добрич и Варна. Вятърът щ духа от изток-североизток със средна скорост 14-17 м/сек.

За областите Видин, Враца и Монтана е обявен жълт код за обилни валежи от дъжд, които в планинските райони ще преминат в сняг.

Валежите ще започнат да спират следобед от югозапад, като най-късно това ще се случи в Североизточна България. Минималните температури ще са от 2 градуса в северозападните до 10 градуса в югоизточните райони.

През изминалия уикенд почти цялата страна пострада от силния вятър, който нанесе множество щети. Само в София граждани подадоха над 1200 сигнала за паднали клони, изкоренени дървета, съборени знаци, надвиснали ламарини от покривите на сгради и паднали билборди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама