Цацаров погна депутат, който го критикува

08:17, 26 ное 15 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във вторник на кръгла маса в Народното събрание, организирана гражданската инициатива “Правосъдие за всеки”, която е радетел за дълбока съдебна реформа, депутатът от ГЕРБ Методи Андреев се изказа остро срещу работата на прокуратурата и главния прокурор Сотир Цацаров. Той бе единственият депутат от ГЕРБ на дискусията.

Два дни по-късно главния прокурор “активира” стара информация, че Андреев бил “кадрувал” в МВР. Народният представител бе предаден на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, на която е член, защото пробвал да ходатайства за назначаването на "протеже" за шеф на РПУ Първомай.

Макар че данните в сигнала на Цацаров не уличават в престъпление Андреев, главният прокурор пита комисията, председателствана от колегата му в ГЕРБ Валентин Николов, "дали действията на народния представител са съвместими с Правилника за организацията и дейността на Народното събрание".

“След като Узунов направи проверка и не намери нищо притеснително, отидох при вътрешния министър Румяна Бъчварова с данните си и месец и половина по-късно видяхте какво стана – смениха шефовете на МВР в Пловдив, Асеновград и Първомай. Г-н Узунов не е ли знаел за това? Бил е некадърен или е разпънат чадър над РПУ-то в Първомай? Вместо да се установят данните, мен сега ме обвиняват, че съм сложил протеже начело на полицейското управление в Първомай”, възмути се Андреев в ефира на “Нова телевизия”.

Той бе категоричен, че Цацаров организира “медийно събитие” срещу него, а “целта е да се покаже, че хора като мен, които подкрепят съдебната реформа, са мръсници”, заключи депутатът. И допълни: “Това сваля нивото на институцията, която той представлява”.

Андреев допълни още, че седмица по-рано е имал информацията за готвеното "медийно събитие", но отказа да навлезе в подробности.

"Най-нереформираната част е българската прокуратура – това е ясно и за сляпите, и за глухите. В прокуратурата витае духът на Вишински", посочи депутатът. "Аз съм първият, поискал да падне имунитета на главния прокурор", обяви той. Андреев подкрепя и създаването на независим от главния прокурор прокурорски пост, който да се занимава с разследванията за корупция по висшите етажи на властта.

Депутатът от ГЕРБ определи действията на Цацаров като манталитет и го предупреди, че рано или късно реформата ще бъде завършена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама