Училище в Добрич е включено в пилотен ИКТ проект на МОН

08:46, 26 ное 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СОУ „Димитър Талев” е едно от 40-те училища в страната, които са одобрени по нов пилотен проект на просветното министерство. Той е в изпълнение на националната програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в училище” и във връзка с изпълнението на Плана за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката. По него се пристъпва към постепенното внедряване на електронните технологии в българското образование с пилотен проект в  40 училища в страната.

Училищата са избрани на принципа на покриване на минимални критерии, като брой  ученици над 600, гарантиран достъп до интернет в цялото училище, повече от една паралелка в класовете от V до VII и вече изявен интерес към използването на електронните технологии в образованието.

Всяко училище ще получи безвъзмездно от МОН един късофокусен  мултимедиен проектор, един миникомпютър. В допълнение на това оборудване всяко училище ще получи и специален бюджет за закупуване на минимум 40 броя крайни устройства – лаптопи, съгласно приложена спецификация, съдържаща минимални изисквания към устройствата. Училището може да добави собствени средства, за да закупи по-висок клас крайни устройства, отговарящи на минималните технически изисквания.

Крайните устройства ще бъдат разпределени между учениците от един избран клас и учителите, преподаващи в този клас. Целта на проекта е в края на учебната година да се направи сравнителен анализ на успеваемостта на учениците, ползващи крайни устройства в ежедневния процес на обучение, и тези, които не ползват такива устройства. При положителен  резултат от  анализа ще бъде направено предложение за разширяване на този проект в по-голям брой училища през следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама