Подготвят стаи за бедстващи през зимата в търговищките села

09:34, 26 ное 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет стаи за настаняване на закъсали пътници през зимата ще бъдат оборудвани в девет села на община Търговище. Това гласи заповед за подготовка за действие при усложнена зимна обстановка.  Приютите са в селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк, а отговорност на кметовете там е да оборудват с отоплителни материали и да ги поддържат в готовност до края на зимния сезон. „При ликвидиране на последствия от снегонавявания и обледявания на територията на общината, първо да се извличат пострадалите, закъсалите и катастрофирали моторни превозни средства.” гласи разпореждането.

Директорите на дирекции в Община Търговище са задължени да създадат необходимата организация за снабдяване със стоки и услуги от първа необходимост, здравно и медицинско обслужване на населението от общината при зимни условия. Своята готовност следва да отчетат и учебните заведения относно осигуряване с отопление, транспорт на учениците и медицинско осигуряване.

Специална комисия извърши проверка относно състоянието и готовността на снегопочистващата техниката. Има и списък на собствениците, които притежават техника, годна за извършване на аварийно спасителни действия, които могат да бъдат привлечени за помощ при тежка обстановка.

„При усложнена зимна обстановка ръководителите на учредения, търговски дружества, общински фирми, директорите на учебни и детски заведения, ползватели и наематели на сгради държавна и общинска собственост, собственици на частни имоти да създадат организация за незабавно отстраняване на снега по тротоарите, прилежащите площи към сградите, пречките за преминаване на пешеходци както и премахването на ледените висулки.” гласи заповедта, която задължава и собствениците на стари и амортизирани превозни средства своевременно да ги премахнат от улиците, за безпрепятствено преминаване на снегопочистващата техника.

През зимния период  областната болница ежемесечно ще представя актуализиран списък с имената и адресите на бременните, водещи се на диспансерен отчет в АГ кабинетите, а също и графика за хемодиализа на болните от общината. При усложняване на обстановката да се създаде готовност болните да бъдат приети в МБАЛ – Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама