Разследват старозагорец за изнудване за 600 000 лв.

10:39, 26 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство срещу Данаил М., на 25 г. от  Стара Загора, за изнудване, придружено със заплахи  – престъпление по чл. 213 а ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

На 25 ноември 2015 г. на територията на Стара Загора е проведена полицейска акция под ръководството на прокуратурата. По време на акцията при получаване на сумата от 1 000 лева е задържан Данаил М., който до момента не е осъждан. Той е в ареста за 24 часа по Закона за МВР. Предстои наблюдаващия прокурор да удължи задържането му за 72 часа и да внесе искане в Районен съд Стара Загора за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

До момента е установено, че Данаил М. е изнудвал И.С., на 22 г. от  Стара Загора, за сумата от 600 000 лева като му отправял закани за увреждане на здравето на него и членовете на семейството му, както и за имуществото му.

В рамките на около половин месец Данаил М. е изнудвал И.С. да му предаде парите като му изпращал съобщения и провеждал разговори по мобилния телефон със заплахи от рода на това, че знае къде са членовете на семейството му и ще увреди здравето им или имуществото му, ако не получи сумата.

Извършени е обиск, разпитани са свидетели ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Данаил М. да бъде привлечен като обвиняем за изнудване, придружено със заплахи – чл. 213а ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама