Сидеров: Бях арестуван, за да не правя протести срещу Турция

11:50, 26 ное 15 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30-40 души се събраха на организирания от „Атака“ протест пред сградата на турското посолство в столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg. Недоволството беше породено от сваления от Турция руски изтребител.

Протестиращите крещяха „убийци“, а през цялото време звучаха руски песни. Засиленото присъствие на полицията не позволи затварянето на бул. „Васил Левски“.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че е бил арестуван, за да не провежда подобни протести.

„От 10 години ние сочим Турция като неприятелска държава. Сочим я като държава, която няма място в Европейския съюз. Турция е агресивна, особено спрямо България“, заяви Сидеров.

Той отново настоя Турция да изплати над 10 млрд долара обезщетения на България за всички водени войни.

"Нищо не беше направено по този въпрос. Нито от първото правителство на Бойко Борисов, нито от това на Пламен Орешарски, нито от сегашното. Нещо повече - Борисов ходеше и се прегръщаше с турския премиер. Само преди броени дни пак го прегръщаше. Давутоглу (бел. ред. турският премиер), който си призна, че е изкомандвал да свалят руския изтребител. А нашият премиер се целува с него", каза още Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви, че от сградите на турското и американското посолство в София се командва българското правителство. Именно от там идвала атаката срещу него, която довела до ареста му. Сидеров обясни още, че българска полиция и прокуратура се е превърнала в оръжие за репресии.

По думите му институциите "налагали на народа да се подчинява на Турция и Америка". Той отбеляза, че Бойко Борисов е спрял проектите АЕЦ "Белене" и "Южен поток", защото е бил "натиснат и така му в било заповядано".

Протестът продължи малко повече от половин час, след което участниците в него се насочиха към руското посолство, за да поднесат цветя в памет на загиналия летец от сваления самолет.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама