Дават на концесия за 5 години павилионите в подлезите на МБАЛ и РУМ „Младост“

12:04, 26 ное 15 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Магазините в два от най-печалившите подлези на Бургас ще бъдат отдавани под наем. За съоръжението до бургаската болница и това до бившия РУМ „Младост” ще бъде открита процедура за провеждане на търг с тайно наддаване. Това решиха местните парламентаристи днес. Докладната мина без обсъждане от страна на съветниците. Изненадващо опозицията също реши да замълчи.

Предложението на кмета Димитър Николов е Община Бургас да пусне под наем общо 23 павилиончета с различна площ. Цените на рентите при подлеза на МБАЛ започват от 65 и стигат до 115 лева. Значително по-скъпи са помещенията до зала „Младост“, където исканите наеми от Общината тръгват от 100 и стигат до 305 лева. Клетките ще бъдат отдавани за срок от 5 години.

Припомняме, че през месец февруари тази година концесионерът на двата подлеза се прости завинаги с имотите си заради натрупани дългове към Община Бургас. Тогава кметът на Бургас Димитър Николов поиска предсрочно прекратяване на договора с мотив, че фирмата, ръководена преди време от бившия общински съветник Ваклин Стойновски, дължи над 100 000 лева на администрацията под формата на такси, лихви и неустойки.

Концесионер на двата подлеза беше "Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс". Още през 2004 г., когато кмет на Бургас е Йоан Костадинов, "Онтайм” сключва договор с Община Бургас за стопанисването на двата подлеза. Контрактът е за 15 години напред, като фирмата има ангажимент да поддържа съоръженията и съответно да внася всички определени такси. Сделката се оказва „голям удар“ за въпросната фирма, но не и за общинската хазна. За подлеза на болницата определената цена е 9895 лв. годишно, а за този до „Младост” – 5665 лева.

В продължение на три години, от 2012 до началото на 2015 г., концесионерът не спира да уверява местната администрация, че ще изплати дълга си, но към днешна дата това така и не става реалност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама