Избраха съдия от София за шеф на Административен съд Хасково

12:33, 26 ное 15 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Знам проблемите на Административен съд Хасково. Смятам, че имам сили и възможности да се справя. Иначе страдат гражданите, което не трябва да се получава. Това заяви за Topnovini.bg съдия Хайгухи Бодикян минути след като стана ясно, че тя ще е новият шеф на Административен съд Хасково.

Членовете на Висшия съдебен съвет избраха днес Хайгухи Хачик Бодикян за административен ръководител на Административен съд Хасково. Председателското място в ХАС се освободи след като Теодора Точкова бе избрана за Главен инспектор на Инспектората към ВСС.

За шефското място в т.нар „бутиков съд” се състезаваха Хайгухи Бодикян, която до този момент правораздава в Софийски градски съд и Василка Желева, която е магистрат в Административен съд Хасково.

Хайгухи Бодикян, която е от Хасково бе подкрепена от председателя на Върховния административен съд Георги Колев. Днес за нея гласуваха 15 души от ВСС, а други 5 се въздържаха.

Пред Topnovini.bg Бодикян заяви още, че ще комуникара с медиите, както и че ще се бори да не се повтаря противоречивата практика на ХАС. От разнопосочните решения на административните съдии в Хасково страдаха най-вече гражданите. С този проблем Теодора Точкова не успя да се справи, от което бяха недоволни много районни съдии от Хасковска област.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама