Четвърти зам.-кмет ще има в Стара Загора

12:47, 26 ное 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима ще бъдат заместниците на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Днес на редовна сесия Общинският съвет прие предложението на градоначалника за промяна в структурата на общинската администрация.

 „В началото на предишния мандат искахме по-централизирана администрация, която да работи по-стегнато, защото имаше определени заварени проблеми в нея. Но с течение на времето се видя, че не можем да се справим с всички задачи, които гражданите ни поставят. Най-важното е, че се появиха и нови предизвикателства – например в транспорта, екологията и чистотата. Това наложи обособяването на нов заместник, който да отговаря за тях. Съответно другият зам.-кмет ще отговаря за общинската собственост, стопанската политика, спорта, туризма и категоризациите. На тази база предложихме новата структура, с цел да има по-задълбочени конкретни резултати в съответните сфери“, обясни промените Живко Тодоров. пред общинските съветници.

Новото в структурата е, че главният архитект ще бъде директно подчинен на кмета, по предложение на Камарата на архитектите. Живко Тодоров обоснова това свое решение с желанието за ускоряване на процеса на одобрение на инвестиционните проекти.

„Няма раздуване на администрацията. Прави се реорганизация за подобряване на координацията в самата администрация”, категоричен  бе кметът. По новата структура чиcлeнocттa нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция ще вĸлючвa oбщo 350 дyши, като се зaпaзвa бpoят нa диpeĸциитe, oтдeлитe и ceĸтopитe чрез вътpeшнa peopгaнизaция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама