ВМРО организира Почетна стража пред паметника „Майка България“ във В. Търново

13:07, 26 ное 15 / Политика 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"На 27-ми ноември 2015 г се навършват 96 години от подписването на най-катастрофалния договор в новата история на България – диктатът от парижкото предградие Ньой сюр Сен, сложил края на Първата световна война за страната ни", обръщат се воеводите.

В тази връзка за 24-та поредна година ВМРО организира Почетна стража пред паметника „Майка България“ във Велико Търново.

"Със запалени факли ще отдадем почит към загиналите български войници. Ще изразим недоволството си от грубото посегателство на Великите сили върху изконно българските територии.

Ньойският договор не е забравен. Не е забравена и трагичната съдба на останалите под чужда власт милиони наши сънародници, населяващи цяла Южна и Северна Добруджа, Вардарска и Егейска Македония, Одринска и Беломорска Тракия, Босилеградско, Царибродско и Тимошко", съобщават още от организацията.

От ВМРО - Българско национално движение във Велико Търново канят всички търновци и да се присъединят към това траурно поклонение, на 26.11.2015 г. (четвъртък) от 17:00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама