Слави Георгиев: Съдът прилага двоен аршин и неправомерно преразпределя мандати

13:12, 26 ное 15 / Политика 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Имаме усещане за двоен аршин в Административния съд в Пловдив, както и за това, че този съд се занимава с неща, които не са му присъщи и няма право да се занимава с тях." Това заяви днес общинският съветник и председател на групата на Патриотичния фронт в Общинския съвет Слави Георгиев.

"Категорично ще обжалваме вчерашното решение на Административния съд, с което се постановява преразглеждане на решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за преразпределяне на мандатите в Общинския съвет - Пловдив", заяви Георгиев.

По думите му единствено по това дело е разрешено отваряне на чували и гледане на бюлетини. "Генерално не сме съгласни и че в решението на съда директно е преминато към изчисляване на остатъци и разпределяне на мандати, което е присъщо само на ОИК и "Информационно обслужване", уточни общинският съветник.

Административният съд няма право да бори бюлетини и да постановява коя от тях е валидна и коя не, подчерта още Георгиев. Според него това, че съдът е преминал към броене и след оглед на доказателствен материал се е произнесъл за валидността на бюлетините, е изцяло в нарушение на Изборния кодекс.

"Констатирали сме и процесуални нарушения по донасянето на т.нар. невалидни бюлетини в съда", каза още председателят на групата съветници от ПФ. По думите му бюлетините са били донесени в насипно състояние, неясно откъде.

Жалбата ще бъде внесена в законовия 7-дневен срок за обжалване пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама