Осем години ще изплаща "Бургасбус" новите си автобуси

13:19, 26 ное 15 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет одобри с пълно мнозинство искането на "Бургасбус" да закупи 7 нови автобуса на стойност 6,2 млн. лева без ДДС. Машините ще бъдат взети на лизинг за срок от осем години. Една част от сумата ще бъде покрита от собствени средства на превозвача, а за другите ще бъде теглен кредит от „Регионалния фонд за градско развитие”.

Превозните средства ще обслужват основно нуждите на пътуващите в бургаските квартали Черно море и Рудник, но не само. Срокът за изпълнение по доставката на новите автобуси е до 30.09.2016 година. 

Общинският превозвач „Бургасбус” е пуснал обществена поръчка за доставката на 7 броя нови съчленени нископодови автобуси за градския транспорт в Бургас. Това показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 6,2 млн. лева без ДДС. Машините ще се вземат на лизинг. Източниците на финансиране на поръчката са собствени средства на превозвача и пари от „Регионалния фонд за градско развитие”.

Преди седмица общинският превозвач "Бургасбус" пусна обществена поръчка за закупуването на седемте автобуса. Важно условие е участниците, включили се в публичния търг, да са реализирали минимум една сделка по продажби на нови автобуси за последните три години ( 2012, 2013 и 2014 г.), отговарящи на изискванията на EURO 5 / EURO 6. Те трябва да притежават и сертификат за ЕС одобрен тип превозно средство, издаден от компетентен орган. За доказване на тези обстоятелства участниците трябва да представят справка-декларация, съдържаща списък на основните изпълнени договори за доставка на нови автобуси от същата категория и клас, която се оферира, за последните 3 години – по образец (Приложение № 9) с приложени доказателства за изпълнените договори.

Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е 22 декември. Те ще бъдат отворени на следващия ден в административната сграда на „Бургасбус”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама