Пловдивчанин заплашва с убийство и заливане с киселина баща и дъщеря

13:19, 26 ное 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура - Пловдив, съдът взе постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Георги А., на 32 г. от Пловдив. Той е обвиняем за закана с убийство, което би могло да възбуди основателен страх за неговото осъществяване - престъпление по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че за периода от 6 април 2014 г. до 14 ноември 2015 г. при условията на продължавано престъпление Георги се заканил с престъпление против личността - убийство на 40-годишния К. Г. от Пловдив и неговата дъщеря Х.Г., на 16 г. от Пловдив.

Обвиняемият познавал бащата и дъщерята, защото преди време бил нает като работник в семейството. След като напуснал, започнал да преследва момичето, като й се обаждал по телефона, причаквал я край училището й, създал й няколко фалшиви профила в социалната мрежа.

Установено е, че Георги А. се заканвал на тийнейджърката със заливане с киселина. При извършено претърсване и изземване в квартирата на лицето са открити множество снимки на непълнолетната, както и две бутилки с киселинна течност. Георги А. се заканвал по телефона на двамата с репликите: "Ще ти счупя главата. Ще ти разбия черепа. Мир на праха на гражданите на Париж, но бих станал джахидист, за да убия Х.Г. и К.Г." и др.

Определението, с което Районен съд - Пловдив, е взел постоянна мярка "задържане под стража", е влязло в сила на 22 ноември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама