Фандъкова: Проверката по сигурността на училищата и детските градини продължава

13:20, 26 ное 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверката по сигурността и охраната на общинските детски градини и училища в София продължава. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след откриването на разширението на 171 детска градина „Свобода“.

По думите ѝ до момента са проверени три столични района и ще продължат. На местата, където няма жива охрана, се препоръчва наемането на портиер. 

"Продължаваме монтирането на видеонаблюдение и разширение на системата от видеонаблюдение и използваме всички други възможности", добави тя, цитирана от агенция „Фокус“. 

Фандъкова уточни, че след като завърши проверката, ще се разгледат и анализират предписанията и всеки обект ще трябва да предприеме действия по въвеждането на допълнителните указания. 

Столичният кмет каза също, че в 8 столични района вече е преодолян проблемът с недостига на места в детските градини. 

"Освен в по-крайните райони, въпросът вече е решен и в "Надежда", "Илинден", "Изгрев" и още няколко района", посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че въпреки усиленото строителство на детски градини в „Красно село“, там проблемът с недостиг на места продължава. 

Недостиг има и в големите райони на столицата - "Младост", "Люлин" и "Триадица", заяви тя. 

"До края на тази година остава да открием още 2 детски градини в "Овча купел" - за 8 групи и в "Кремиковци" - за 5 групи", уточни кметът на София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама