Готвят обвинителния акт срещу помагачите на атентатора на Летище Бургас

13:30, 26 ное 15 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Работи се активно по делото за взрива на летището в Сарафово, то е пред приключване. В момента работим по прецизиране на правните квалификации. Подготвя се и обвинителният акт. Надяваме се най-късно януари 2016 година той да бъде внесен. Тогава ще кажем и имената на двамата обвиняеми помагачи на взривилия се атентатор, които са чужди граждани”, това обяви на пресконференция днес Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Той каза, че е чул реплики относно това, че делото е продължило прекалено дълго.

„Извършена е огромна по обем работа, за да се установи самоличността на лица, за които е нямало абсолютно никакви данни. Това са над 10 международни следствени поръчки, които са отправени към САЩ, Израел, Ливан, Чехия, Румъния, Австралия и още няколко страни. Всяка една такава поръчка трае няколко месеца, така че самото дело не е продължило прекалено дълго”, коментира още Петров и добави, че делото ще се води задочно, тъй като обвиняемите не са издирени.

Припомняме, че при терористичния акт на Летище Бургас на 18 юли 2012 г. загинаха петима израелски граждани и един българин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама