Четири пловдивски училища се включиха в инициативата "Златните пазители"

14:31, 26 ное 15 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаници на четири пловдивски училища се превърнаха в "Златните пазители" на пътя между 13 и 14.30 часа вчера, съобщиха от Община Пловдив.

Те помогнаха на останалите ученици от СОУ "Софроний Врачански", СОУ "Димитър Матевски", СОУ "Свети Седмочисленици" и СОУ "Св. Кирил и Методий", както и на другите пешеходци в района да пресекат безопасно на отсрещния тротоар, въоръжени с палка СТОП и светлоотразителни жилетки. За правилното осъществяване на инициативата следяха представители на КАТ.

"Целта на проекта е да повишим вниманието на пътя както на децата, така и на водачите на МПС. Проектът има образователен, възпитателен и информационен характер. Златните пазители е инициатива, която е част от започнатата от клуба кампания "Един живот", насочена главно към превенция и опазване на здравето на децата, повишаване на тяхната култура и образование, като участници в движението", споделят организаторите от "Ротаракт Пловдив-Пълдин".

Инициативата е насочена главно към формиране и изграждане на трайни навици у децата за безопасно движение по пътищата, повишаване на транспортната им култура, превенция на детския пътно-транспортен травматизъм, както и за изграждане на едно по-толерантно общество на пътя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама