Общинският съвет в Шумен отпусна пари за лечението на Атанас Златев

14:34, 26 ное 15 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единодушно общинските съветници в Шумен одобриха да подпомогнат лечението на 19-годишния Атанас Златев с 2 хил. лв. от местната хазна. Това стана днес по време на първото редовно заседание на местния парламент.

Предложението бе внесено за разглеждане от Ася Аспарухова от групата на Реформаторския блок.

Добрата вест обаче дойде от проф. Добрин Добрев, който в сесийна зала обяви, че след разговори на кмета на Шумен Любомир Христов и местните депутати от ГЕРБ Стефан Желев и Ралица Тодорова с ръководството на НЗОК е задвижена с ускорени темпове процедурата за финансиране на лечението на Атанас Златев.

При условие, че това не стане местния парламент има готовност да разгледа и предложението на Димитричка Недева, съветниците да отделят половината от месечното си възнаграждение за лечението на младежа.

Дарителската кампания обаче остава отворена, защото са нужни пари и за последващото лечение на момчето.

Вчера групата, която организира благотворителната кампания по набиране на средства за скъпоструващата операция на Атанас Златев е получила новина, че единият от хирурзите – проф. Хофман се отказва от хонорара си.

Атанас Златев е с тежко онкологично заболяване. Трите операции направени в България се оказват неуспешни, а химиотерапията не дава резултат. Така единствената надежда на младия мъж остава лечението в известна клиника във Виена. За операцията обаче са необходими 50 хил. евро. Сумата е непосилна за близките и приятелите на Атанас. На 11 януари догодина той трябва да замине за Виена, като датата за операцията му е 13 януари.

На името на момчето е открита Дарителска сметка в ЦКБ IBAN: BG03 CECB979010G2557900, BIC: CECBBGSF Титуляр: Атанас Петромилов Златев.

Сметката в “Инвестбанк” : IBAN: BG02IORT80061002930200 BIC: IORTBGSF BAE: IORTBOOG Титуляр: Атанас Петромилов Златев.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама