Обединените нации на фините вина се събират в Пловдив

15:33, 26 ное 15 / Любопитно 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обединените нации на фините вина ще се съберат в Пловдив. За времето от 28 април до 1 май догодина Градът под тепетата ще е домакин на единственото пътущаво световно първенство, посветено на виното. Със своето 23-то издание Concours Mondial de Bruxelles всъщност стъпва не само за първи път в България, но реално става най-източната точка, в която се е провеждал форумът.

В Пловдив се очакват повече от 320 професионални съдии - енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино, от 52 националности, които да дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави.

"Получихме много кандидатури от големи държави, които желаеха домакинството, но не сме виждали по-добре изготвена платформа от тази на Пловдив, съчетаваща история, култура, туризъм и икономика", разказа отговарящият за международните връзки на фестивала Фредирик Галтиер. По думите му основната цел на форума е да събере на едно и също място много вина, много потребители и много производители и "така да направи това място известно".

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2015 г. в конкурсната програма участваха рекорден брой български винопроизводители, 18 от които събраха общо 37 медала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама