Пуснаха Пиже под домашен арест

15:36, 26 ное 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опиталият се да влезе в политиката Трайчо Василев-Пиже беше пуснат от ареста и му беше наложена мярка „домашен арест“, обяви прокуратурата. От два дни той се намира в дома си, като ще изчака там съдебния процес срещу него.

Припомняме, че кандидатът на ДПС за общински съветник от Самоков нападна журналистически екип на Нова телевизия на 6 октомври. Пиже и синът му Владимир Андонов са обвинени за хулигански действия и съучастие, които грубо нарушават обществения ред. За това си деяние могат да получат до 5 години затвор. Другите двама подсъдими Ангел Ангелов и Иво Василев (другият син на Пиже) бяха пуснати под парична гаранция в размер на 1000 лева малко след инцидента.

Адвокатите на неуспелия политик са посочили, че той има безупречно процесулно поведение, но при престоя в следствения арест у него са се проявили „стрес и депресивни състояния, които изразяват влошаване на неговия психически статус“.

Съдът е взел под внимание препоръките на защитниците на Пиже и заради „възрастта и семейното му положение, както и това, че е с постоянен адрес и установена самоличност“ реши да го пусне под домашен арест.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама