Пътното не разреши блокиране на пътя Добрич-Варна при протеста за винетките

15:58, 26 ное 15 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на Областно пътно управление  Георги Стратиев не е дал разрешение да се блокира пътят Добрич-Варна при провеждане на протеста срещу поскъпването на винетките, който ще бъде в събота от 13 часа. В писмото си до организаторите той предупреждава, че всички дейности, извършвани в обхвата на пътя, които застрашават безопасността на движението, представляват използването на пътищата извън тяхното предназначение и предизвикват прекъсване, отклоняване или спиране на движението, са административни нарушения, за които Законът за пътищата предвижда глоби от 1000 до 5 000 лева. „Налице е и категорична забрана от Закона за движение по пътищата за провеждане на демонстрации в обхвата на автомагистралите, скоростните и автомобилните пътища", посочва Стратиев.

В събота – 28 ноември, Добрич ще се включи в националния протест срещу поскъпването на винетките. Тогава отново ще бъде организиран автопоход, който ще тръгне в 13 часа от Стоматологията. Предвижда се маршрутът му да премине по ул. "Отец Паисий", край „Бакарди”, бул. "Трети март", ул. "Сан Стефано", бул. "Добруджа", бул. "Русия", бул. "25-ти септември".

Позовавайки  се на това, че протестът ще бъде с национален характер, гражданите поискаха да бъде затворен пътят Добрич–Варна, но преди табелата за края на града, за което организаторите информираха кмета на Добрич Йордан Йорданов и Агенция „Пътна инфраструктура”, след което дойде отказът от ОПУ.

Това ще е вторият протест, на който Добрич се обявява срещу увеличението на цените на винетните стикери. Миналата неделя, по данни на организаторите, в него се включиха над 350 автомобила. Очаква се на 28 ноември протестиращите да са още повече.  

Очаква се в събота участниците в протеста да приемат и декларация до управляващите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама