Още 20 хил.лв. са постъпили в дарителската сметка на фонд "Математика на бъдещето" - Русе

16:01, 26 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 20 хил.лв се е увеличила сумата по дарителската сметка на Фонд „Математика на бъдещето” към МГ "Баба Тонка", съобщават от учебното заведение. Това е станало ясно по време на Втората годишна среща на Обществения съвет към Фонда, която се е провела днес в Русе.

Митко Кунчев - директор на гимназията, е представил пред участниците в срещата отчет за приходите и разходите на Фонд „Математика на бъдещето” през последната година. За този период, в дарителската сметка на Фонда са постъпили над 42 хил.лв. Направените разходи възлизат на малко над 20 хил.лв. Те са основно за финансиране и съфинансиране на участието на възпитаници на гимназията в престижни международни надпревари. Сред тях са: 

Международния конкурс „Математика и проектиране” в Москва – 30.04 – 6.05.2015 г.; Международното състезание по англ.език за Югоизточна Европа HIPPO в Италия – 9-12.05.2015 г.; Третата олимпиада по експериментална физика ЕРО 3 в Македония  - 29.10-1.11.2015 г. и др.

Сред подпомогнатите от Фонда инициативи са и Семинарът на директорите на математическите и природо-математическите гимназии, провеждането на Курс по български език и литература за ученици след 7-ми клас, организирането на Лятна школа по роботика, Видеоконкурсът „Моите будители” и др.

На втората годишна среща на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” е било взето решение тези инициативи да продължат да бъдат финансирани, предвид техния успех. Било е одобрено и финансирането на Кръжок по химия в МГ „Баба Тонка”, както и на Школа по математическа лингвистика в училището. 

По предложение на управителя на „Тива Ком” ООД Иван Иванов, на срещата днес е било взето решение за учредяване на годишна стипендия на Фонд „Математика на бъдещето” в размер на 500 лв. Предстои да бъдат разработени критерии за кандидатстването за нея. 

Засвидетелствана е и готовността на Фонда да продължи тясното си сътрудничество с Фондация „Русе – град на свободния дух”, а от Фондацията също са заявили готовност за подкрепа на инициативи на Фонд „Математика на бъдещето” и на МГ „Баба Тонка”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама