Още четири сдружения на собственици на жилища са регистрирани в Тервел през ноември

16:06, 26 ное 15 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Община Тервел през последните дни са регистрирани четири сдружения на собствениците на жилища в панелни многофамилни жилищни сгради, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева. Имената на новите сдружения са „Детелина”, „Иглика”, „Хан Тервел” и „Прогрес”. Общият брой на апартаментите в тях са 193. Най-много жилища – 69 броя има в сдружение „Иглика”.

Така, от седемте сгради в Община Тервел, които отговарят на изискванията за включване в програмата за енергийна ефективност до края на 2015 година, шест вече са включени. Подготвят се документите на още три сгради, които имат по-малко от 36 апартамента и ще са допустими за включване в националната програма от началото на 2016-а година.

Интересът на собствениците на жилища в Тервел към програмата за саниране се увеличи чувствително след като бяха завършени първите два жилищни блока, които се включиха в програмата непосредствено след нейното обявяване – още в края на февруари. Те вече са напълно готови, като за първия от тях са депозирани в Банката за развитие и документи за разплащане на дейностите, извършени от изпълнителите. В момента се подготвят и документите за приемателна комисия за втория жилищен блок.Броят на жилищата във вече санираните две сгради е 84. Имената на двете сдружения, за които работата по техните блокове вече приключи, са „Златен шанс” и „Здравец”, посочва Дияна Илиева.

В началото на ноември Община Тервел възобнови информационната кампания за програмата, като отпечата информационни материали със снимки на вече санираните блокове и обръщение към гражданите, в което се разясняват етапите на работа по всяка сграда – от подаването на документи в Община Тервел за регистриране на сдружението – до приключване на строителните работи . Целта на начинанието бе  да се изясни на собствениците на жилища, че шансът жилищата им да бъдат санирани  през строителния сезон на идната 2016 г., се крие в способността им да подадат документи за участие в програмата до края на тази година. Само по този начин може да се осигури времето, необходимо на общината, за да проведе тръжните процедури и да избере изпълнителите на дейностите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама