Втори протест пред турското посолство за деня, едва 10 души се събраха (обновена)

17:32, 26 ное 15 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При засилено полицейско присъствие и с едва десетина протестиращи започна второто за деня недоволство, което се провежда пред турското посолство. Протестът е организиран от Народно социално движение и по повод сваления от Турция руски изтребител, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Движението по бул. "Васил Левски" не е блокирано. Няма и признаци за напрежение и ексцесии.

Лидерът на Народно социално движение Румен Дечев обясни, че целта на протеста е да отговори от името на цялата българска общественост на "този нагъл и агресивен акт на Турция" спрямо руските самолети, които защитават цивилизацията и суверенитета на Сирия.  

"Правителството на Ердоган разкри лицето си като един помощник на "Ислямска държава", уточни Дечев. Той заяви, че конфликтът не е само между Русия и Турция и добави, че България трябва да вземе отношение.

„Това изобщо не е конфликт и проблем за решаване между Русия и Турция, защото в момента в Сирия с намесата на руската армия се решава въпросът за бъдещето на европейската цивилизация. Ако „Ислямска държава”  бъде разгромена,  европейската цивилизация, въпреки проблемите, които има ще има бъдеще. Ако обаче руската операция не успее, то тогава Европа е загинала. Знаете, половин месец мина от варварските атентати в Париж”, заяви Дечев, като добави, че Балканите са една от целите на „Ислямска държава”.

„Цялата тая бежанска вълна, която беше измислена, подпомогната от марионетните правителства на Запад и от българското правителство, цели не друго, а унищожаването на европейската цивилизация. Както каза Папа Франциск - Третата световна война е започнала”, смята Дечев. Попитахме го как вижда решението на сериозния конфликт между двете държави.

„Изходът от тази ситуация е сплотяването на всички хора, които вярват в нормалните междудържавни и междучовешки отношения, подкрепа за руската военна операция, унищожаване на екстремистите и налагане на един нов световен ред, в който тази олигархия от Уолстрийт да не може вече да си играе с народите”, каза Румен Дечев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама