Столичните БСП и АБВ стоплиха отношенията, ще си партнират в общината

17:49, 26 ное 15 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичните организации на БСП и АБВ ще си партнират в Столичния общински съвет. Това заявиха след работна среща лидерите на двете организации Калоян Паргов и Тодор Цанев.

Калоян Паргов заяви, че БСП подкрепя АБВ за предложената процедура по избор на главен архитект на столичната община, а социалистите очакват подкрепа за предложението им да се увеличи сигурността в столичните училища, предвид събитията в Париж.

Двете групи ще си партнират и при изготвянето на предложения за децентрализация на управлението на районите в столицата. За обща група в Столичния общински съвет обаче все още не е мислено.

„Срещата между столичните организации на АБВ и БСП е първа стъпка към подобряване на диалога в лявото политическо пространство. Това, че не работим като единна група в общинския съвет, не пречи да имаме общи разбирания и да действаме единно в определени случаи“, коментира Тодор Цанев от АБВ. 

"Ще търсим взаимодействие в рамките на СОС по общи политики за решаването на проблемите, в които имаме допирни точки. По 90% от тях ние нямаме разминаване, което е добро начало. Ще го покажем в рамките на бюджетната процедура в СО като общи действия, подкрепа и гласувания“, каза още Паргов.

Той допълни, че двете леви организации загърбват дрязгите, егото и личните интереси.

„Най-вече отчитаме грешката от това, че не успяхме на местните избори да се явим заедно с общи мажоритарни кандидати“, каза Паргов и допълни, че на БСП й предстои тежка отчетно-изборна кампания, в която и президентските избори ще бъдат широко коментирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама