Обсъдиха незаконното строителство в пловдивския кв. "Столипиново"

18:25, 26 ное 15 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незаконното строителство в квартал "Столипиново" обсъди днес кметът на район "Източен" Николай Чунчуков с представители от Министерството на правосъдието. Експертите са от дирекция "Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека".

В разговора те настояха при необходимост от събаряне на незаконни жилища да се засили работата със социалните дирекции, както и да се предлага алтернатива на обитателите им.

Кметът на района пък припомни, че проблемът с незаконното строителство в "Столипиново" съществува от 30 г. и не може да се реши без подкрепата на държавата и всички институции.

"Ние не делим хората на етнически принцип, а се ръководим от българското законодателство, което важи за всички граждани", допълни Николай Чунчуков.

Тематична кръгла маса по проблема ще се проведе на 14 декември в София, като кметът на район "Източен" получи покана за участие.

В срещата днес се включиха заместник-кметът Емил Начев, арх. Васил Кантарджиев-главен архитект на район "Източен" и директор на дирекция "УТ, ИИ и Б", а от страна на Министерството на правосъдието-Милена Коцева-директор на дирекция "Процесуално представителство на РБ пред ЕСПИ", Мария Димитрова-правителствен агент, и Живка Георгиева-експерт.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама