Ердоган: Руският самолет е бил свален при „автоматична реакция“

18:38, 26 ное 15 / Свят 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отхвърли като "емоционални" и "неподхождащи на политици" намеците, че проекти с Русия може да бъдат отменени след случая със свалянето на руски самолет от Турция край сирийската граница, предаде Ройтерс.

Ердоган заяви, че руският изтребител е бил свален при "автоматична реакция" в съответствие с установените указания, дадени на армията.

Правилата за реакция на турската армия са отделен въпрос, по който Турция има разногласия с Русия заради политиката за Сирия, посочи той, като добави, че Анкара ще продължи да подкрепя умерените сирийски бунтовници и тюркменските бойци, сражаващи се срещу сирийския президент Башар ал Асад.

Ердоган остро възрази срещу обвиненията, че Турция купува гориво от "Ислямска държава", заявявайки, че страната му получава петрол и газ от известни източници. Президентът добави, че онези, които хвърлят такива обвинения, трябва да докажат твърденията си.

Ердоган, който говори пред представители на местните власти в Анкара, заяви също, че Турция взима мерки, за да попречи на контрабандата на петрол през границите й, която е ключов източник на средства за ислямистките групировки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама