Плевенчанинът Александър Георгиев отпадна от Европейското по бокс заради съдийско недоглеждане

20:02, 26 ное 15 / Спорт 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенчанинът Александър Георгиев отпадна след първия ден от Европейското първенство по бокс за младежи в Полша заради съдийско „недоглеждане“, съобщи президентът на боксов клуб „Мизия 80“ Александър Владимиров.

В надпреварата на категория супер тежка, плевенският боец отстъпи на британеца Даниел Дюбойс след края на първия рунд, когато при подаден сигнал за спиране на боя, британецът нанесе тежък удар на Александър и му бе присъдена победа с технически нокаут.

В следващата си среща Дюбойс се изправи срещу представителя на домакините Камил Мрожковски и отново направи същия опит да играе нечисто. Този път реферите го дисквалифицираха с неочаквана прецизност, като дадоха победа с технически нокаут на поляка.

„Изненадах се, когато Сашо ми каза, че е загубил от британския боксьор. Говорих с хора от българския щаб и разбрах какво точно се е случило. Подготовката на Георгиев ще продължи по план. Не трябва да забравяме, че той играе на супер тежка категория, където състезателите постигат най-високи резултати на малко по-късен етап“, коментира Александър Владимиров.

В 25-о поредно издание на шампионата на Стария континент участват общо 266 боксьори от 37 държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама