Германия е готова да подкрепи френската военна операция срещу "Ислямска държава"

23:09, 26 ное 15 / Свят 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германия е готова да изпрати изтребители "Торнадо", които да се присъединят към коалиционните сили в борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия. В коалицията ще се включат и един германски боен кораб, най-малко един самолет цистерна, а също ще се извършва сателитно разузнаване. Това съобщи днес правителствен източник в Берлин, цитиран от ДПА. 

Решението за присъединяването на Германия към коалиционните сили е взето от канцлера Ангела Меркел след проведена среща с министри от нейния кабинет. Малко по-рано на среща с френския президент Франсоа Оланд Меркел се съгласи да окаже военна помощ в борбата срещу „Ислямска държава”. Дали Германия ще изпрати военна помощ ще бъде решено след гласуване на парламента.

Според медийни публикации Париж е поискал изтребителите "Торнадо" да осигурят разузнавателна подкрепа за френската бойна мисия срещу „Ислямска държава”. Групировката пое отговорност за атентатите в Париж на 13 ноември, в които загинаха 130 души. 

Сред участниците на срещата в Берлин са били министрите на външните работи и на отбраната Франк-Валтер Щайнмайер и Урсула фон дер Лайен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама