30% ръст на туристи от Турция отчете Българската асоциация на хотелиерите

23:50, 26 ное 15 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 30 % се е увеличил броят на туристите от Турция, които посещават страната ни през 2015 г. Това съобщи пред София topnovini.bg председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Той не се ангажира с прогнози дали напрежението между Русия и Турция и решението на руските туроператори да не пращат свои туристи в Турция ще повлияе на българския туризъм. Рагин подчерта, че се надява конфликтът да бъде решен по дипломатичен път, а туристическият интерес към България и от двете държави да продължи да расте.

„Но не искам да коментирам събитията. По-добре да си замълчим, отколкото да злорадстваме. По-добре ние да си видим нашата къщичка и да си подобрим нашата култура на обслужване, инфраструктура, конкуренция или реклама, отколкото да чакаме да има проблеми в нашите конкурентни пазари”, заяви Благой Рагин.

Тази година на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще раздаде традиционните си награди за 20-ти път. Толкова са и категориите в конкурса.

„Включват се зимни, летни 3-, 4- и 5-звездни хотели, фамилни хотели, къща за гости, апартаментни хотели, спа хотели, културен туризъм, спа туризъм, алтернативен туризъм. Стремим се от всички дестинации да покажем най-добрите”, обясни председателят на асоциацията.

Рагин подчерта, че при избора на най-добрите дестинации журито се е постарало да бъдат отличени хотелиери от цяла България.

„Целта беше да обхванем регионите извън столицата, да ги открием, да им дадем гласност чрез медиите и да им дадем възможност да се конкурират, за да докажат, че има основание за наградата. Имаме над 20 регионални структури и те правят маркетинг проучвания и всеки регион прави предложения. След това се събира управителният съвет и с 50+1 гласа избира по четирима номинирани за категория”, обясни Рагин.

Той добави, че очакванията за зимния сезон са големи, тъй като вече има много резервации за посещения на зимните ни курорти в началото на 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама