С поредица от прояви Тервел ще посрещне Коледа и Нова година

08:12, 30 ное 15 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от прояви са организирали Община Тервел, читалище „Д. Дончев – Доктора - 1893“ и ОДК „Малкият принц“, с които ще допълнят коледната атмосфера в града, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

На 7 декември от 17,00 часа най-малките участници в ДФТА „Калинка Вълчева“, Балет „Каприз“, школите по изобразително и приложни изкуства, както и малките певци от  Вокална студия Тервел ще запалят светлините на коледната елха пред общината.

От 11 до 23 декември всички тервелчани и гости на града ще могат да се насладят на произведенията на сръчните и талантливи участници в Школата за изобразително и приложно изкуство с ръководител Виолета Янкова и Школата по приложна керамика с ръководител Цанка Жечкова в изложба – базар, която ще бъде разположена във фоайето на втория етаж на общинска администрация. Още една Коледна изложба – тази на домуващите в ДСХ „Радост“ в с. Полковник Савово ще можем да видим във фоайето на Читалище „Д. Дончев – Доктора“ от 17 до 22 декември.  

Своя зодиакален празник ще отбележат Стрелците на Коледен зодиак, който ОДК „Малкият принц“ организира на 15 декември от 15,00 часа в Кафе-бар „Театъра“.

През погледа на ангел ще видим Коледа в спектакъла, подготвен от Балет „Каприз“ с треньорски екип Живка Ненова, Виктория Тошкова и Габриела Росенова и Вокална студия „Тервел” под ръководството на Живко Колев.

На 18 декември от 15 часа в зрителната зала на читалището коледарските групи от общината ще изпълнят своите песни и наричания за берекет и сполука в общински преглед на коледарските групи. Самодейните състави при читалището - ДФТА „Калинка Вълчева“ с главен художествен ръководител Нели Денева и ръководители Елена Енчева и Иван Любенов, мъжката певческа група и танцово-певческа група „Добруджанска огърлица“ с ръководител Радка Адамова ще разкажат „Коледна приказка” на 22 декември от 18 часа отново в зрителната зала на читалището.

По традиция, на 24 декември от 17,30 часа в Храм „Св. Георги Победоносец“ отец Вълчо Петров ще отправи към коледарите празничен благослов, който момчетата ще пренесат в домовете на хората, които ще посетят.

Малко след настъпването на Новата 2016 г., в 00,30 часа на площада пред Общината, кметът Живко Георгиев ще вдигне наздравица и ще отправи своя поздрав към тервелчани, след което ще поведе и първото Новогодишно хоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама