Деца учат повече за Холокоста в Русенския музей

08:00, 30 ное 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Занятие с ученици от СОУПНЕ „Фридрих Шилер” ще се проведе днес от 14:30 ч. в залата за работа с деца в Историческия музей в Русе.

Събитието е част от проект „Страдание и спасение. Паметта за еврейските общности – гарант срещу омразата в обществото”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г., уточниха организаторите от сдружение „Европейски пространства 21”, които реализират инициативата в партньорство с регионалните музеи в Русе, Шумен и Варна.

Предвидените дейности насърчават младите хора да осмислят темата за Холокоста през призмата на толерантността и противодействието на омразата – така от сдружението мотивират фокуса на проекта.

Специално за занятието е изработено помагало, чрез което децата ще имат възможността да се запознаят с евреите като етнос и тяхната култура. То ще бъде проведено под ръководството на музейния педагог към Регионален исторически музей – Русе Магдалена Трифонова.

Продължителността на проекта е 14 месеца, с очакван финал през месец февруари 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама