Президентът ще представи в Париж българската позиция за промените на климата

08:27, 30 ное 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес президентът Росен Плевнелиев заминава на посещение в Париж, където ще представи позицията на България на 21-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата.

В рамките на форума, в който са потвърдили участието си 147 държавни и правителствени ръководители се очаква да бъде прието споразумение за борба с глобалното затопляне и ограничаване на емисиите на парникови газове.

Срещата се провежда седмици след трагичните атентати в Париж и ще се проведе под засилени мерки за сигурност. Очаква се на форума да присъстват 25 000 преговарящи, представители на неправителствени организации и журналисти.

Припомняме, че последните два дни бяха белязани от протести по цял свят срещу бездействието на световните лидери срещу глобалното затопляне. Демонстрации се състояха в Австралия, Филипините, Бангладеш, Южна Африка, Великобритания и други държави. Най-много солидарни с протестите имаше в австралийската столица Сидни, където в митингите се включиха повече от 45 000 души. Протестиращите призоваха световните лидери за незабавни действия по отношение на климатичните промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама