Мартин Митев: С общи усилия ще реализираме проекта „Интегриран градски транспорт“

08:41, 30 ное 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Смятам, че с общи усилия, разбиране от страна на управляващия орган и сериозна работа, ще се справим с реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт на Плевен“. Това заяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев в отговор на журналистически въпрос по темата.

„Навсякъде в града се работи и в момента. Както и кметът Спартански обясни на няколко пъти, финансовите санкции са доста сериозни и възлизат на 25% от стойността. Това са сериозни суми, с които общината много трудно би се справила. Но смятам, че няма да стигнем дотам. Поне заради усилията на общинската администрация и изпълнителите“, каза още Митев.

Той допълни, че вече има внесени документи пред управляващия орган за удължаване на срока, проведени са срещи с основните изпълнители.

„Проектът за интегриран градски транспорт е многокомпонентен. Голяма част от проектите са завършени в съответните срокове, но за съжаление, има известно забавяне в изпълнението на някои от компонентите. Не мога да кажа какви са причините за забавянето, но имам уверението от страна на кмета, който за това кратко време откакто е встъпил в длъжност, успя да направи няколко срещи в Министерство на регионалното развитие, по-специално с управляващите проектите“, заключи председателят на местния парламент.

Припомняме, че от днес до края на седмицата, по проекта за градски транспорт, започва денонощен ремонт на контактната мрежа на тролеите в отсечката от „Пробива“ до бензиностанция ОМВ на „Сторгозия“. Това налага временна реорганизация на движението, но тролейбусните превози няма да бъдат преустановени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама